• Mon. Jun 10th, 2024

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Drepturile omului în Uniunea Europeană.

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Deocamdata nu exista un act in care drepturile fundamentale ar fi formulate integral. Necesitatea unui asemenea document este argumentata si a fost ceruta de nenumarate ori de catre Parlamentul European. Prin Tratatul de la Maastricht prin care a fost introdusa notiunea de cetatenie europeana, au foet formulate si principiile libertatii, democratiei, respectarii drepturilor omului, ale libertatilor fundamentale si satului de drept. Un alt eveniment care a contribuit la promovarea drepturilor omului a fost reuniunea de la Kenon 1959, prin care Consiliul UE a decis elaborarea unei Carte a Drepturilor fundamentale. Elaborarea acesteia trebuia sa fie facuta de catre un organ special creat in acest scop. Astfel la 16 oct.1999 la reuniunea Consiliului European care a fost in Finanda a fost constituita Conventia pentru drepturile fundamentale ale omului. In faza finala textul proiectului a fost examinat de reprezentantii organelor UE, reprezentantii Comitetului Economic si Social, Comitetul Regiunilor si Mediatorul european. Proiectul a fost examinat de 66 ONG-uri. Astfel la 7 decembrie 2000 in sedinta solemna a Consiliului Europei de la Nissa a fost adoptata si semnata Carta Drepturilor fundamentale a UE, care astazi e unicul document.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!