• Tue. Jul 16th, 2024

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Razboiul de 30 de ani.

Feb 16, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

In sec 16,in E occ au avut loc numeroase razb religioase det de aparitia reformei religioase Aceste razb religioase au avut de cele mai multe ori un caracter intern dar si international.In cadrul acestor razb,pt prima dat,aliantele nu s-au facut numai dupa criteriul religios.Astfel,in functie de situatie, protestantii si catolicii,in momentul in care s-au revoltat impotriva statului,din motive de constiinta, au primit ajutor inclusiv de la statele care aveau o religie opusa.In acelasi timp,in sec 16,state ca F si A s-au aliat cu imp Ot impotriva casei de Habsburg.Rgumentele pt aceasta alianta au fost de ordin pol-militar dar si ec. Astfel,prin aceasta alianta anumite state crestine din E au incercat si au reusit sa creeze o contrapondere in fata hegemoniei habsburgice.In sec 16,17,imp Habsb a incheiat mai multe tratate cu Persia impotriva imp Ot. Si  in acest caz,dorinta imparatilor r-g de a crea un front in razb in razb cu imp Ot mult mai puternica decat diferenta de ordin religios.Razb religioase care au avut loc in sec 16 s-au incheiat relativ favorabil pt protestanti.Astfel,in E,protestanti au reusit sa impuna recunoasterealibertatii de credinta prin edictul de la Nantes 1589.In G,principii protestanti au reusit sa reziste in fata ofensivei militare care a fost dusa de Carol V. In 1609,Sp a incheiat un armistitiu cu Olanda si in acest fel au recunoscut protestantismul in aceasta zona a E. La incepulul sec 17,imp r-g era un stat extrem de faramitat.Faramitarea imp a devenit si mai evidenta in urma aderarii la reforma a unei parti din populatia tarii.Principatele din G centrala si nordica au trecut la protestantism,pe cand cele din G sudica au ramas catolice.Confruntarea dintre cele 2 comunitati rel s-a accentuat in conditiile in care s-a pus problema mostenirii unor principate catolice de catre protestanti.In acelasi timp,pe ter G s-a pus problema ca locuitorii sa urmeze religia conducatorului.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!