• Sat. Jul 27th, 2024

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Forţele militare şi navale la începutul declanşării Primului Război Mondial.

Feb 19, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

In saptamana “tragica “ ce au urmat zilei de 15/28 iulie 1914 statele membere ale celor 2 aliante au intrat in razb. It- membra a Triplei Aliante s-a declarat neutra, iar Ro care aderase in 1883 la aceasta alianta a procedat la fel. Cu toate acestea razb a cuprins practic toata Eu. Cele 2 aliante erau echilibrate ca potential: Antanta avea o superioritate econom si demografica; Tripla Alianta beneficia de unitatea comandamentului si de o armata inzestrata si bine preg. Statele europene angajate in conflict au folosit si resursele econom si umane ale coloniilor si ale dominioanelor, asa incat se poate spune ca razb a avut caracter mondial inca din 1914, cand intrase in conflict Japonia si teritoriile asiatice ale Imp Ott. Armatele angajate erau uriase: Antanta a antrenat peste 200 divizii in 1914,pt a atinge 521 de divizii in 1917, in vreme ce puterile centrale au folosit intre 143 si 369 de divizii ( o divizie avea in medie 16mii de oameni). Razb a avut un character total, mobilizand toate resursele statelor beligerante. Intreaga industrie a trecut pe picior de razb, producand aproape exclusiv pt front. S-a recurs la rechizitii, iar civilii, inclusiv femeile au trebuit sa lucreze in industria de razb. Armanentul a cunoscut perfectionari rapide: au fost introduce in dotarea armatei mitraliera, primele tancuri, fabricate de Renault,zeppelinul si chiar submarinul. Aviatia, aflata la inceput, a fost folosita pt I oara ca arma de recunoastere si atac. S-au produs si s-au folosit pt I data gazele toxice, care au creat mari prob soldatilor din transee si au impus dotarea armatei cu masti speciale.

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!