• Fri. Sep 29th, 2023

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Filosofia tratatului de la Maastritcht în prefigurarea structurii UE.

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Tratatul de constituire a UE mai este numit si Tratatul de la Maastricht cu scopul de a preciza locul semnarii acestuia. El pune bazele unei uniuni atit in domeniul economic, cit si politic. Tratatul e format din 6 titluri urmate de protocoale si declaratii, intrind in vigoare la 1 noiembrie 1993. aportul fundamental a Tratatului de la Maastricht este institutionalizarea UE. Uniunea nu are personalitate juridica proprie, sau capacitate de angajare in reletii internationale, nici buget, nici mijloace financiare proprii de actiune. Conform acestui Tratat « uniunea este fondata pe Comunitatile Europene completate rin politici si forme de cooperare incluse in tratat. Tratatul avea ca obiective : crearea unui spatiu de libertate, securitate si justitie ; crearea unei identitati internationale noi bazate pe politica externa si securitate comuna ; introducerea unei cetatenii a Uniunii, care sa o poata avea toti cetatenii statelor membre ; in plan economic trebuie creat un spatiu fara frontiere si o moneda unica. Dispozitiile Tratatului includ un sir de reforme progresiste : cetatenia europeana, Uniunea Politica, Uniunea Economica si Monetara.

Astfel UE inglobeaza cele 3 comunitati ce isi pastreaza fiecare personalitatea juridica, iar pe de alta parte cooperarea in domeniul Justitiei si Afacerilor Interne. Tratatul mentine obiectivele fiecarei Comunitati si respecta principiile fundamentale : respectarea identitatii nationale a statelor membre si respectarea drepturilor fundamentale garantate prin Conventia europeana a Drepturilor Omului.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!