• Fri. Jun 21st, 2024

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Executarea de casa a bugetului de stat

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Operatiunile de trezorerie – sunt inevitabile in executia bugetului anual de stat, pentru incasarea veniturilor bugetare in numerar, pentru eliberarea sumelor de bani necesare cheltuielilor care se efectuiaza in numerar, ca si pentru evidenta tuturor veniturilor realizate si a cheltuielilor bugetare efectuate. Trezoreria de Stat – este o unitate structurala a Ministerului Finantelor, constituita din Trezoreria Centrala si Trezoreriile Teritoriale, care exercita executarea de casa a bugetului de stat si a bugetelor unitatilor administrativ-teritoriale, administrarea mijloacelor valutare, a fondurilor si mijloacelor extrabugetare, precum si a fondurilor cu destinatie speciala.

Functiile Trezoreriei de stat : evidenta impozitelor, taxelor si altor venituri care se incaseaza in bugetul de stat si bugetelor UAT ; delimitarea veniturilor generale de stat cu inscrierea lor la conturile trezoriale ale bugetelor respective ; reglementarea decontarilor reciproce intre bugetele respective ; deservirea institutiilor publice ale bugetului de stat si bugetelor UAT;

prognozarea operativa a incasarilor, cheltuielilor, surselor de finantare a deficitului bugetar ; administrarea eficienta a incasarilor la conturile bugetelor respective.

La data de 31 decembrie a fiecarui an, Ministerul Finantelor inchide toate conturile deschise in decursul anului bugetar current, pentru a intocmi Raportul annual despre executarea bugetului de stat.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!