• Fri. Sep 29th, 2023

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Evoluţia dreptului comunitar.

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Cornologic DC apare dupa cel de-al II-lea razboi mondial. Aparitia lui e precedata de ideea de unitate a Europei care e promovata inca din antichitate. In Evul Mediu apare o competitie intre papa si monarhi , ceea ce a dus la ivirea a doua doctrine :

 Doctrina unitatii pruntificare (puterea papala) ;

 Doctrina unitatii imperiale(conceptul de suveranitate a statelor).

La inceputul secolului XX apar primele manifestari doctrinare, ce aveau ideea unitatii europene si care se finalizau cu un proiect de constituire a statelor unite europene. Realizarea acestui obiectiv este stopata de I razboi mondial(1914).

Aparitia Uniunii Sovietice a accelerat unitatea statelor europene, datorita ca in anul 1929 la Viena se constituie o miscare pentru formarea UE la care participa 24 de state(2000 participanti).

Aceasta a formulat ideile de baza ce urmau sa fundamenteze uniunea, si anume:

 crearea unei pieti comune de marfuri si capital ; – liberalizarea circulatiei marfurilor, capitalului si persoanelor.

Odata cu venirea lui Adolf Hitler la putere in Germania, este promovata o alta conceptie de UE care era bazata pe forta, violenta si vointa unilaterala. In 1947 are loc primul Congres al Federalistilor Europeni, la care s-au supus discutiei principiile de baza pe care trebuia sa se fundamenteze Federatia Europeana.

a) Federatia urma sa se formeze conform regulilor care excludeau orice calitate de hegemonist oferita unui stat ;

b) Federalismul european nu trebuia sa se confrunte problema minoritatilor ;

c) Federalismul nu trebuia sa urmareasca scopul stergerii diferentelor nationale dintre statele membre si unirea tuturor natiunilor intr-un bloc unic, dar trebuia sa contribuie la pastrarea propriilor identitati ;

d) Formarea acestei federatii trebuia sa se faca treptat si nicidecum prin mijloace de la centru.

In 1948 la Haga are loc Congresul(7-10 mai) ce initiaza formarea Consiliului UE. Etapele de constituire a Comunitatii Europene a avut importanta tratatul de la Maastrich, pentru formarea UE.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!