• Thu. Jun 13th, 2024

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Dreptul de iniţiativă legislativă din cadrul UE.

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Initiativa legislativa incepe cu opropunere din partea Comisiei. Obiectivele urmarite in procesul de exercitare a initiativei legislative : – sa identifice interesele UE si sa actioneze in concordanta cu acestea ; – sa asigure o consultare cit mai larga ; – sa respecte principiul subsidiaritatii. Consultarea este esentiala pentru pregatirea propunerilor legislative. Comisia tine cont de opiniile guvernelor tarilor membre ale Uniunii s.a. Subsidiaritatea este principiul inscris de Tratatul UE si aplicat de Comisie pentru a se asigura ca actiunile initiate de UE sunt eficiente. Comisia europeana nu detine un drept exclusiv de initiativa legislativa. Aceasta poate trimite propuneri Consiliului European si Parlamentului intr-un mod similar cu guvernele tarilor membre si poate participa la discutii pe marginea acestor propuneri la toate nivelurile.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!