• Thu. Sep 28th, 2023

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Confruntările militare şi diplomaţia dintre Imperiul Otoman şi marile puteri în a doua jumătate a sec.XVIII.

Feb 19, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

În a II-a jumatate a sec 18 inamicul nr 1 al otomanilor îl reprezenta Rusia. Obiectivul principal al Ecaterinei a II-a era anexarea pământurilor vecine cu Polonia şi Imperiul Otoman. În 1770 flota rusă blochează Dardanelele impiedicând pe otomani să comunice cu Egiptul şi cu unele provincii. Succesele ruse au făcut Poarta mai sensibilă, de aici Austri cu ajutorul şantajului şi unor promisiuni reuşeşte la 6-07-1771 se semna un tratat austo-otoman unde otomanii plăteau 10 mln de piaştri, dreptul de a ocupa teritoriile româneşti din spaţiul estcarpatic. După mai multe tratative austro-ruse Rusia renunţa la Principate, însă îşî îndreaptă atenţia înspre Crimeia. La 1 noiambrie 1772 Rusia reuşea să închee un tratat ruso-tătar prin care Crimeia era sub protecţia Rusiei. În 1774 la pacea de la Kuciuk-Kainargi Crimea era independentă faţă de poartă, Rusia primea oraşele Kerci, Enikalle, Kîlburun, dreptul de a naviga în Marea Neagră şi de a proteja popoarele ortodoxe din Balcani. Toamna anului 1774 austriecii ocupă Nordul Moldovei iar la 7 mai 1775 această zonă a fost anexată. Rusia şi Austria au încheiat un tratat anti-otoman în 1781, se propunea crearea statului Dacia ca un stat tampon între cele trei imperii însă proiectul a eşuat. În 1783 Ecaterina a II-a a promolgat manifestul de anexare a Crimeii, la începutul anului urmator Poarta a fost obligată să recunoască încorporarea Crimeii la Rusia. În 1788 trupele austro-ruse preiau de la otomani Hotinul şi Oceacovul. În 1789 austriecii mai cuceresc Belgradul, Semendria şi Pojarniţul. În 1791 otomanii închie pace cu austriecii şi apoi cu ruşii.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!