• Sun. Jul 14th, 2024

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Aspectele generale şi principiile de organizare a activităţii Curţii de Conturi.

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Curtea de Conturi este o persoana juridica si are stampila sa cu imaginea stemei de stat, decide asupraa programului sau de control. Ea prezinta anual Parlamentului, pina la 15 iulie un raport cu privire la modul de gestionare a bugetului de stat anterior, cu incalcarile si masurile facute.raportul anual al Curtii de conturi se publica in Monitorul Oficial al RM in termen de 15 zile de la data audierii in sedinta speciala a Parlamentului. Curtea de Conturi decide in mod autonom asupra programului sau de activitate. Activitatea de contol financiar extern al Curtii de Conturi se ghideaza dupa urmatoarele repere : – responsabilitate, deoarece la exercitarea atributiilor functionale, poarta raspundere personala functionarul care a facut controlul ; – integritate, corectitudinea constatarilor este factorul decisiv al unui control obiectiv ; obiectivitate si independenta, functionarul e independent fata de subiectii supusi controlului, dar si e obiectiv la tratarea rezultatelor ;

– competent, pentru a fi impartialitate si analiza competenta ; – rigurozitate, conduita functionarului sa fie conform legii si atributiilor sale ; – perseverenta, functionarul sa aiba un limbaj, conduita respectiva, politicos, tolrant, cu atitudine oficiala ; – expunere clara a faptelor, concluziile, opiniile funct.curtii trebuie sa fie chibzuite si sa nu contravina legislatiei in vigoare ; – transparenta controlului, se manifesta prin procedura monitorizarii prin intermediul Monitorului Oficial.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!