• Mon. Sep 25th, 2023

TrainingsNews

Jobs/ Internships/ Trainings

Arta oratorică în Grecia Antică.

Feb 21, 2018
APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Dintre toate disciplinele antice, retorica a meritat in gradul cel mai inalt numele de stiinta, chiar de „regina a stiintelor”, cum a fost denumita mai ales oratoria judiciara, menita sa fie slujitoarea devotata a adevarului, prin intermediul persuasiunii. De aceea a fost considerata arta sau stiinta de a convinge. Sute de ani, in strinsa legatura cu afirmarea democratiei, aceasta arta a dominat viata politica a Greciei si a Romei antice. Declinul sau a inceput sub Imperiul Roman, o data cu restringerea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Involuntar, retorii si sofistii au contribuit la acest declin. Retorica devine un instrument periculos, nociv, pe plan etic si politic.Astfel. în Grecia Antică Roma / Antică, retorica este calea prin care filozofia isi poate amplifica domeniul de cercetare, oferind conditii extrem de adecvate adincirii relatiilor interdisciplinare.

În Grecia Antică- Roma Antică  întâlnim oratori remarcabili ca Demostene, Eschine, Pericle etc.

Strălucit om politic şi remarcabil orator al Romei Antice, Marcus Tullius Cicero (106-43 î.Hr.) a intrat în legendă ca salvator al patriei.
How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!